Australia testează pe mii de oameni un vaccin vechi de 100 de ani pentru a vedea dacă funcționează și împotriva Covid-19

Aproximativ 4.000 de angajați ai spitalelor din Australia vor fi injectați cu un vaccin împotriva tuberculozei vechi de 100 de ani pentru a vedea dacă acesta funcționează și împotriva Covid-19.

Experimentul va începe săptămâna viitoare, iar rezultatele vor fi cunoscute peste șase luni, Australia alăturându-se astfel unui experiment cu această metodă neortodoxă care se derulează în mai multe țări, informează Reuters, care citează Murdoch Children’s Research Institute (MCRI) din Melbourne.

Vaccinul pentru bacilul Calmette-Guerin (BCG) este administrat anual la peste un milion de copii în țările cu tuberculoză, dar cercetătorii susțin că ar putea fi eficient și împotriva noului coronavirus datorită capacității sale de a întări sistemul imunitar.

Vaccinul BCG ajută organismul să lupte împotriva virusurilor și bolilor, dar nu vindecă afecțiunea.

Starea de sănătate, urmărită prin telefonul mobil

Jumătate dintre participanții la experiment vor fi injectați cu acest vaccin, care are și câteva efecte adverse, în timp ce restul grupului va primi un placebo.

Starea de sănătate a ambelor grupuri va fi monitorizată printr-o aplicație instalată pe telefoanele mobile, spune MCRI.
”Este reutilizarea unui vaccin foarte vechi folosit cu un alt scop”, a precizat Nigel Curtis, șeful echipei de cercetare de la institutul australian.

Australia are până acum aproape 3.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și 12 decese.

Sursa: Reuters

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here