Un român care se știa infectat cu coronavirus a călătorit de la Madrid la Otopeni. Nu a respectat autoizolarea

Un cetățean român a călătorit din Madrid până la Aeroportul Otopeni, fiind infectat cu coronavirus. Acesta a încălcat recomandarea de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile.

„În cursul zilei de 17 martie a.c., pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetățean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autoritățile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19)”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Avionul RyanAir a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă la ora 12:25.

Bărbatul NU a respectat recomandarea autorităților spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile.

Autoritățile române mai precizează că „persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice și a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport și transportată cu izoletă la INBI Matei Balș.”

Drept urmare s-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane, pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice.

Pasagerii, venind dintr-o zonă afectată, au obligația de a se autoizola 14 zile.

Bărbatul are dosar penal

 

Poliția de Frontieră a deschis dosar penal pe numele românului. Cercetările se desfășoară pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI, au fost întocmite 40 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here