Donald Trump a încercat să obţină drepturi exclusive pentru un vaccin împotriva coronavirusului

Ziarul Welt am Sonntag a scris că preşedintele american Donald Trump a căutat să obţină drepturi exclusive pentru un vaccin destinat COVID-19 care este dezvoltat de compania germană CureVac.

 

Raportul, în care sunt citate surse, arată că liderul de la Casa Albă a oferit mari sume de bani oamenilor de ştiinţă germani care lucrează la acest vaccin.

În plus, citează The Guardian, Guvernul german a intervenit pentru ca Statele Unite să nu îl poată procura.

În Germania au fost confirmate peste 2.300 de cazuri de îmbolnăvire şi 5 decese.

Recent, Medicago, o companie biofarmaceutică cu sediul central în Quebec City, deţinută în proporţie de 40% de Philip Morris, a produs cu succes o Particulă de Tip Virus (Virus-Like Particle – VLP) a noului coronavirus, la numai 20 de zile după ce a obţinut gena SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19, potrivit unui comunicat al acesteia.

Producerea VLP este primul pas în dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19, care va fi supus unui test pre-clinic pentru siguranţă şi eficacitate.

După finalizatea testului, Medicago se aşteptă să discute cu agenţiile competente din domeniul sănătăţii pentru iniţierea, în vara anului 2020 (iulie-august), a testelor clinice pe oameni.

 

Sursa: News.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here